Graag stellen wij ons en onze honden even voor:


Ruim 30 jaar geleden kochten wij, Nelly en Dick Smit, onze eerste Groenendaeler. Een teefje Pascha de la Cachette. Pascha was een teefje die zeer terughoudend was, maar door veel trainen ( G&G, Cynophilia en IPO) werd het een stabiele en zekere hond. Toen ze 4 jaar was hebben we een nestje met haar gefokt en een reutje zelf gehouden, Kelly. Kelly was een echte reu vol enthousiasme en wilde graag voor je werken ( G&G ). Brendan werd geboren in 1999. Nadat Pascha op 14 jarige leeftijd was overleden kregen we vrij snel daarna een bericht dat er een Groenendaeler teefje aan een ketting bij een boerderij zat. De oude eigenaar werd opgenomen in een verpleeghuis. Daar staan ze dan, met een jong kind en een hond die haar leven lang buiten aan een ketting heeft gelegen, nooit gesocialiseerd en bang voor alles en iedereen. Afgesproken werd om het 14 dagen te proberen. De 14 dagen werden 6 gelukkige jaren waar we met plezier aan terug denken. Hertha en Kelly waren dikke maatjes die niet zonder elkaar konden en beiden zijn kort na elkaar overleden. 

Na lang zoeken vonden we in Liadan of Karo's Triangle (Gently) een geschikte werkhond. Dick en Nelly volgden met haar de G&G training bij de NKC en Brendan begon daarna met Agility trainen bij de NKC. Dit ging in het begin matig, er was nog geen "combinatie", geen 100% vertrouwen in elkaar. Gently zag Dick als steun en toeverlaat en holde zodra ze de kans schoon zag naar hem toe. Besloten werd om naar een andere trainingslocatie te gaan en samen met de trainer Berd groeide het vertrouwen tussen Brendan en Gently. Er werden mooie resultaten behaald tijdens wedstrijden. Besloten werd om een nestje te gaan fokken met Gently! Alle 6 pups kregen een fantastisch "thuis" en hebben een heerlijk leven bij de eigenaars.

Ondertussen hadden we een teefje gekocht uit een showlijn, Temperamental Black Synnove (Chelsea), met het idee om met haar onze kennel uit te breiden. Genly kreeg haar 2e nest met 6 pups en zorgde wederom voor tevreden en gelukkige eigenaren.  Helaas bleek uit HD onderzoek dat Chelsea niet geschikt was om mee te fokken. Tot overmaat van ramp kreeg ze lymfeklierkanker en ondanks alle intensieve medische zorg hebben we haar moeten laten gaan, verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van een lieve hond die net 2,5 jaar jong was!  Velen leefden met ons mee en er werd ons zelfs een teefje aangeboden door fokker Edwin van de kennel Casyka. Dawn was haar naam en zo blijven we haar noemen. Een mooi en vrolijk teefje die altijd een glimlach op je gezicht laat verschijnen met haar onverwachte caperiolen. Ze volgt je overal als een schaduw, het is echt Brendan zijn hond. Begin mei 2019 kreeg ze haar eerste nestje, alle pups hebben een geweldig huisje gekregen.

In de tussentijd hebben we uit het 2e nest van Gently een pup aangehouden, Bailey Pride of the North, wij noemen haar Nova. Een leergierige dame vol enthousiasme! Zij heeft in Augustus 2020 een nest gehad, pups met een fantastisch karakter en ook nog eens mooie looks! Daarnaast hebben we een pup aangekocht van kennel van de Schagerwaard, Noah van de Schagerwaard, wij noemen haar Faith een klein fijn teefje met erg veel energie en drive, zij komt net als Dawn uit showlijnen en heeft hier al heel wat succes in behaald.

Op dit moment heeft Brendan voor het grootste gedeelte de kennel overgenomen, hij is vaak aanwezig op shows, wedstrijden en tijdens allerlei andere evenementen, wilt u een praatje maken of heeft u toevallig vragen, dan kunt u hem altijd even aantikken! Een jonge knul met zo'n grote passie voor Groenendaelers en het fokken hiervan, dat is prachtig om te zien.

Het doel van onze kennel is het fokken van gezonde, stabiele en mooie Groenendaelers, of deze nou uit showlijn, werklijn of een combinatie van beide komen. Waarbij het eerstgenoemde altijd op de eerste plek zal komen te staan, transparantie en eerlijkheid is voor ons dus erg belangrijk. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus wij proberen altijd Groenendaelers te fokken die zo dicht mogelijk bij de rasstandaard in de buurt komen. Maar het exterieur staat vanzelfsprekend wel op de laatste plaats.

Wij zijn ook erg trots op het feit dat wij in principe met vrijwel elke pupkoper van ons nog steeds contact hebben, ook dit is voor ons erg belangrijk. Voor ons is het erg leuk dat wij in contact blijven met (hopelijk) iedereen die een pup van ons afneemt, zodat wij de pup kunnen zien opgroeien, maar ook zodat wij altijd klaar kunnen staan voor advies en hulp. Mede hierdoor hebben wij tot op heden nog geen herplaatser mogen ontvangen, iets waar we ontzettend blij mee zijn, we hopen dat dit natuurlijk zo blijft. Onze deur staat echter áltijd open voor door ons gefokte honden, stel er kan niet meer voor de hond gezorgd worden, zullen wij ervoor zorgen dat hij/zij een goed, nieuw huisje krijgt. Hier zijn wij erg zorgvuldig en selectief in, net als bij het selecteren van pupkopers.

Indien iemand belangstelling heeft in een pup van ons, willen we graag eerst persoonlijk kennismaken en u de kans geven ons en onze honden te leren kennen. Samen kunnen we dan bespreken wat u van een pup verwacht en een keuze maken als de pups geboren zijn. De eerste 2 weken na de geboorte hebben we liever geen bezoek, dit om eventuele besmetting van de pups en stress voor de moederhond te voorkomen. Daarna kunt u zo vaak langskomen als u wilt met uw partner en kinderen. Na ongeveer 7 á 7,5 weken kunnen wij u meestal uitleggen welke pup wij geschikt voor u achtten, maar natuurlijk gaat dit allemaal in overleg met u. De laatste zaterdag voordat de pups vertrekken gaan we met de hele groep een middagje Winschoten in, heenreis per bus en we bezoeken een drukke winkelstraat, gaan wat drinken op een terrasje en na een lokaal tuincentrum bezocht te hebben rijden we u in de auto naar Midwolda. We gaan daar overleggen welke data de pups afgehaald worden verspreid over de week er op volgend.

Al onze pups worden gefokt en verkocht volgens de regels van de Raad van Beheer en de BHCN. Wij gebruiken het koopcontract van de BHCN, al onze pups worden gechipt, ontwormd en gevaccineerd en afgeleverd met een Nederlandse FCI stamboom en een Europees paspoort. De pups groeien op in huis in een grote, ruime binnenkennel die bij ons in de woonkamer staat. Wanneer de pups de 4 weken zijn gepasseerd en het lekker warm en zonnig weer is zullen ze voornamelijk in onze grote buitenkennel met overkapping en windafscherming verblijven. Wij laten de pups vanaf 3 weken wennen aan verschillende geluiden en vreemde dingen zoals het geluid van onweer, vuurwerk, sirenes en natuurlijk ook alle verschillende huishoudelijke apparaten. Daarnaast krijgt u van ons een leuk puppypakketje mee, door ons en onze voerleverancier Purina ProPlan samengesteld.

Wij verkopen onze pups alleen aan volledig geschikte mensen, daarom willen wij altijd eerst een kennismakingsgesprek met u voordat u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een pup van ons. 

Hopelijk tot ziens! 
E-mailen
Info